Skip to main content

Ons aanbod

Peuterdans

Kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar maken op een speelse manier kennis met bewegen op muziek. In verschillende thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen, ontdekt je peuter nieuwe dingen in het wereldje om zich heen. Door de sfeer van de muziek of een verhaal komen bewegingen tot leven. Al dansend wordt hun motoriek en lichaamsbesef bevordert en leren zij samen te spelen met andere kinderen. Heerlijke qualitytime met je peuter, omdat ouders/verzorgers (deels) mee mogen dansen!

Kidsdance

ca. 4-6 jaar

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen perfect kennismaken met dans tijdens onze kidsdanceles. Tijdens deze kleuterdanslessen staan plezier en vrij bewegen voorop, maar wordt er eveneens op een speelse wijze een begin gemaakt met het aanleren van de basistechniek, die wordt gebruikt in alle danslessen, zoals lichaamshouding en muzikaliteit. We zullen ook beginnen met het aanleren van makkelijke choreografieën op bekende, populaire muziek die aansluit bij de leeftijd van de leerlingen zoals Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival. Last but not least worden er al dansend stiekem vorderingen gemaakt op het gebied van onder andere rekenen, taal, creativiteit en uiting van emoties.

Streetdance niveau 1

Tijdens deze lessen wordt de basis gelegd voor het aanleren van stoere danspassen gebaseerd op de bewegingen uit videoclips. Na een goede warming-up gaan we aan de slag met een choreografie. Er wordt gedanst op populaire en herkenbare muziek die aansluit op de leeftijd van de leerlingen. Er is hierbij veel aandacht voor techniek, expressie en zelfvertrouwen.

Streetdance niveau 2

De moeilijkheidsgraad en het tempo waarin de choreografiën worden aangeleerd ligt net even hoger dan bij niveau 1. Naast uitdagende choreografieën wordt er aandacht besteed aan conditie en kracht. De muziek en choreografieën sluiten ook in deze les goed aan op de leeftijd en interesse van de leerlingen.

Streetdance niveau 3

Leerlingen met bovengemiddeld talent voor dans krijgen in deze les alle uitdaging. Er wordt harder getraind en choreografieën worden in een nog korter tijdsbestek aangeleerd. Het is een goede voorbereiding of extra training voor (een extra stap naar) het selectie-/wedstrijdteam.

Streetdance volwassenen

Een echte funles voor volwassenen die van dansen houden. Je leert de leukste en coolste moves op dansgebied. Tijdens de les werk je aan een leuke choreografie, worden de buikspieren getraind en verbeter je ook nog eens je conditie. Je kunt je ‘oude’ hobby weer oppakken of juist beginnen met een super leuke uitdaging. Denk jij dat je te oud bent voor deze les? Welnee! De gemiddelde leeftijd loopt uiteen van 20 tot 50 jaar.

Selectie-/wedstrijdteams

vanaf ca. 10 jaar

Een geweldige uitdaging en ervaring voor jong getalenteerde dansers die niets anders willen dan dansen! Onze selectie-/wedstrijdteams dansen regelmatig spetterende optredens en wedstrijden. De dansers worden hiervoor uitgekozen door middel van een (jaarlijkse) auditie. Tijdens deze audities wordt gekeken naar dansvaardigheid, uitstraling en inzet. Tijdens de trainingen ligt de lat dan ook een stuk hoger dan bij de reguliere lessen. Er wordt een volledige commitment, motivatie en verantwoordelijkheid verwacht, wat onder andere inhoudt dat er in principe geen lessen, optredens of wedstrijden mogen worden gemist.

Moderne dans

vanaf ca. 12 jaar
Moderne dans is een technische dansvorm ontstaan vanuit klassiek ballet. Belangrijke kenmerken van deze dansstijl zijn: grondwerk, zwaartekracht, dynamiek en spanning versus ontspanning. Tijdens de les werk je aan jouw dansante kwaliteiten, krachtopbouw, lenigheid en dansgevoel. Deze les is voor alle niveaus te volgen en is bovendien zeer geschikt voor dansers die zich goed willen voorbereiden op een auditie voor een dansopleiding.

DanceShape

Durf jij een echte dansles voor volwassenen niet aan of wil je geen passen hoeven te onthouden, maar zoek je wel een toffe manier om al dansend in beweging te komen? Dan is DanceShape echt wat voor jou! Dit is een superleuke sportles met opzwepende muziek, waarin gemakkelijk te volgen danspassen gecombineerd worden met spierversterkende oefeningen. Zweten, lol hebben en gaan!!

Deze les is het gehele jaar door te volgen. Zie verder onder het kopje "lidmaatschap". 


NB: de genoemde leeftijden zijn richtlijnen. Het niveau van de leerling bepaalt uiteindelijk in welke groep hij of zij wordt ingedeeld. 

Proefles

Wil je jezelf of jouw kind aanmelden voor een gratis proefles? Stuur ons een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een proefles volgen voor een van de danslessen kan vanaf de start van het dansseizoen (na de zomervakantie) tot aan de meivakantie. Met uitzondering van de les DanceShape, waarin het gehele jaar door gestart kan worden.